blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hnisavec
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Hnisavec



Xbox HTC One Hovno
pridal Hnisavec 22.5. 2013 o 17:14



Máme za sebou predstavenie nového Xboxu, tak si to zhrňme.

 

Hnusnejší design od Xbox360 som si nevedel predstaviť, ale MS sa zase raz prekonal. Lacný biely škaredý plast ako z Dráčika nahrádza tehlovitá čierna obrovská kocka, čo vyzerá ako nejaký VHS prehrávač alebo audio reciever, čo ste boli radi, že dávno skončil v kontajneri.

 

Nakresliť to v skicári bola záležitosť podľa mňa pár minút. Ale je jasné, že i dizajnom Mrkvosoft necieli na hráčov, ale na hranaté tvary Set-top boxov.

 

Počas konferencie zaznelo slovo TV asi 100x viac ako slovo Games. Neviem, či je rozumné takto tlačiť hernú konzolu nasilu do trhu, ktorý je už viac menej rozobratý a prehustený......kupovať si Xbox kvôli pozeraniu TV budú asi len brainwash Amíci, aj to nebude asi nejaké závratné %.

 

Je jasné, že sa Xbox360 i teraz využíva na sledovanie TV, ale to asi len preto, že tam nie je čo hrať a ako lapač prachu to je predsa len drahá vec....

 

Nutnosť onlinu! Iba raz za 24 hodín, ale i tak.....mne osobne to nevadí, ale z princípu ide o obmedzenie, niekoho, kto chce hrať offline singleplayer. Niekedy proste ani ja nemám chuť byť offline, hodím tam nejaký singel a hrám sa i týždeň bez pripájania na net. 

 

Najvážnejší precedens, ale prichádza až s poplatkami za ďalšie použitie hry. MS tak prakticky zruinuje bazárový predaj, ktorý je paradoxne najviac rozšírený vo vyspelých krajinách ako USA, UK alebo Nemecko. Pokiaľ by iba 10% hráčov kvôli tomu prešlo ku konkurencii, ktorá dačo také nemá v úmysle, stále to je cca 5 mil. potencionálnych zákaznikov.

 

Akékoľvek obmedzovanie práv spotrebiteľa nemusí dopadnúť, tak ako MS predpokladá a hromadný exodus by mohol konzolu potopiť už v zárodku.....DRM na PC, či online passy na konzoliach sa tiež časom ukázali ako kontraproduktívne a priniesli viac zlého ako úžitku.....

 

Výkonnovo Xbox One významné zaostáva za PS4.....slabšia grafická karta, o triedu horšia pamäť RAM s menšou priepustnosťou, viac výkon žerúci operačný systém, reálne tak konzola poskytne iba 5 GB GDDR3 pamäte oproti 7 GB GDDR5 v PS4.

 

Aspoň už nebude treba digitalfoundry a podobné debilné porovnávačky......

 

S povinným onlinom za 24 hodín vyvstáva otázka, čo s Goldom? Reálne si Gold nikdy nezaplatilo 20 miliónov vlastníkov Xboxu......čo urobia títo zákazníci, ak bude Gold povinný i k singleplayer hraniu a na PS4 bude stále online zadarmo? Myslím si, že nebudú váhať, keďže evidentne konzolu kupovali čisto kvôli singleplayer hraniu a na nejaký dashboard, achievy a online serú.....

 

Kinect to je otázka sama o sebe. Slepá ulička hrania, ktorú by tlačil iba šialenec ako povinnosť do konzoly určenej primárne pre hardcore hráčov. Nielen, že to predražuje konzolu až k hranici 500 dolárov/500 eur, ale i prináša aspekt neustáleho sledovania i pri vypnutej konzole. Stačí mi, že to sníma obrysy a zareaguje okamžite na hlasový povel....to aby to človek musel stále natrvalo vytrhávať zo siete, ak si bude chcieť v spálni i zašukať s priateľkou alebo vyvenčiť pytóna....a čo máme robiť my, čo beháme po byte prevažne holí? Na tých MS nemyslí?

 

PS4 nič nepredviedlo, ale Mrkvosoft to kompletne zabil......nie som nejaký fanboy ako si to mnohí myslie a keby MS predviedol nejaký tromf, nemal by som problém zmeniť tábor.....do Big Brother konzoly, ktorá ma ale len nasilu do niečoho núti a obmedzuje by šiel len blázon....

 



Prístupov 3090
Kvalita článku
(66,2%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Prečo neveriť Digital Foundry?
[ 25.8.2013] (príspevkov 7)
Curiosity
[ 27.5.2013] (príspevkov 1)
Xbox HTC One Hovno
[ 22.5.2013] (príspevkov 1)
Prdel z lekvára
[ 2.5.2013] (príspevkov 4)
Cenzúra
[ 21.3.2013] (príspevkov 13)
10 dôvodov, prečo nehrať hry!
[ 14.3.2013] (príspevkov 18)
ASSASSins *1 (18+)
[ 2.1.2013] (príspevkov 1)
Nič
[ 2.1.2013] (príspevkov 4)
Best of 2012: 1* Top herné faily 2012
[ 30.12.2012] (príspevkov 19)
Dredd 3D (recenzia)
[ 28.12.2012] (príspevkov 1)